TRABZON / KÖPRÜBAŞI - Merkez Ortaokulu

Merkez Ortaokulu

Gündoğan Mah. No41 61630 Köprübaşı/TRABZON
Vizyon
Okulumuzu, sürekli gelişim ve değişim felsefesinden hareketle, yenilikleri destekleyen, millî ve manevi değerleri özümsemiş, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, sürekli büyüyen ve düşünen, başarıyı amaç edinmiş, her anlamda sağlıklı bireyler yetiştiren bir kurum yapmak.
Misyon
Merkez İlkokulu ve Ortaokulu olarak misyonumuz; ana sınıfından 8. sınıfa kadar tüm farklılıklarıyla öğrencilerimizi modern teknoloji ile bilgiye ulaştıran ve bilgilerini davranışa dönüştürebilen, üretken, kararlı, toplumla uyum içerisinde, millî ve manevî değerlere ve Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, hedef koyabilen ve bu hedeflere ulaşabilecek düzeyde başarılı, kendine güvenen, demokratik ve çağdaş bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaktır.
08:10/15:05
Ulaşım
Ulaşım Trabzon Belediyesine ait 08:00-17:00 saatlerinde otobüs kalkmaktadır. Öğretmenler kendi imkanlarıyla okula gidiş geliş sağlamaktadır. Ayrıca Sürmene´den Köprübaşı´na kalkan saat başı minibüsler bulunmaktadır.
Gündoğan mahallesi No:41 P.K 61630 Köprübaşı/Trabzon
İlçe Merkez. il Merkezine Uzaklık 53 km´dir
Okulun Sınav Başarı Durumu
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sonunda beş öğrencimiz sınavla öğrenci alan ilçe dışında Anadolu Liselerine yerleştiler. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı sonunda bir öğrencimiz Yomra Fen Lisesine, bir öğrencimiz Trabzon Sosyal Bilimler Lisesine bir öğrencimiz de Sürmene Hasan Sadri Yetmişbir Anadolu Lisesine yerleşmiştir. 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı sonunda bir öğrencimiz Rize Güneysu Proje okulu İmam Hatip Lisesine yerleşmiştir. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı sonunda iki öğrencimiz Rize Merkez Fen Lisesine, bir öğrencimiz Trabzon Sosyal Bilimler Lisesine yerleştiler. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı sonunda bir öğrencimiz Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesine, bir öğrencimiz Of Solaklı Fen Lisesine, bir öğrencimiz Rize Merkez Sosyal Bilimler Lisesine yerleştiler. 2020-2021 Eğitim öğretim yılı sonunda iki öğrencimiz Akçaabat Fen Lisesine.Bir öğrencimiz Vakfıkebir Fen Lisesine, Bir öğrencimiz Trabzon Sosyal Bilimler Lisesine yerleşirken iki öğrencimiz Sürmene Hasan Tahsin Kıralı Proje Okulu Anadolu Lisesine yerleşmişlerdir. İki öğrencimiz 2021 Bursluluk sınavını kazanmışlardır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Trabzon İl Genelinde LGS 2019 Ortaokullar Genel Sıralamasında Merkezi Sınav Puanına göre okulumuz 22.olmuştur. Okulumuzun 2020 Yılı için sınavla öğrenci alan liselere yerleştirme oranı %19'dur.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında "Tübitak 4006 Bilim Fuarı"nı gerçekleştirmiştir.
Proje Çalışmaları
1.2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı itibarı ile okulumuzda "Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu" okul projeleri yürütülmekte olup okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. 2.MEB ve TSE işbirliğinde hazırlanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Klavuzu"na uygunluğu yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda okulumuz "Okulum Temiz Belgesi" almıştır. 2020-2021, 2021-2022 eğitim öğretim yıllarında 4 eTwinning projesi gerçekleştirilmiş olup Ulusal Kalite Etiketi alınmıştır.